Élet a hogyvagyvölgyben

 2012.10.21. 14:56
A falusi élet harcait vívom magammal, és percenként megfogalmazódik bennem valami agyalágyult aforizma, ami aztán folyamatosan kikívánkozik belőlem. Hadd szedjem csoportokba ezeket az isteni sugallatokat:
Cselekmény:
Gyomlálás hetente.
Mentalitás:
Nem számít, ha akkora szárazság van, hogy egy fűszál sem nő, nemhogy gyom, akkor is gazolni kell és kész!
Cselekmény:
Festés évente.
Mentalitás:
Nem számít, hogy a tavalyi festés még patyolat tiszta és teljesen rendben van, akkor is újra kell festeni az egész házat, mert már egy éve nem volt felfrissítve a fal. Na!
Cselekmény:
Lekvárfőzés.
Mentalitás:
Nem számít, hogy az áfonya és málna lekvárrá formálása kétszer annyiba kerül, mintha vennénk kész lekvárt a boltban, akkor is minden évben főzünk lekvárokat.
Különösebben nem zavarja az okosabbakat, hogy igazából senki nem nagy lekvárevő. Mégis hogy üljünk egész télen lekvár nélkül? Főzni kell legalább 20 litret.
Cselekmény:
Krumplitermesztés.
Mentalitás:
Tisztában vagyunk vele, hogy semmi, de semmi értelme krumplit ültetni, mert a föld megművelése sokkal költségesebb mint a család számára szükséges krumpli megvásárlása ősszel, de ültetni kell, mert mégis mit mond a szomszéd föld tulajdonosa, hogy lusta, elvárosiasodott nép ez a Hompoth faj...
Cselekmény:
Napozás.
Mentalitás:
Nem lehet az udvarra kifeküdni napozni, mert aztán mit mond a szomszéd, hogy nincs semmi dolgod? 
Cselekmény:
Köszönés utcán.
Mentalitás:
Mindenkinek mosolyogva, sokszor bólogatva, félig meghajolva és mélyen a szemébe nézve kell köszönni, mert ha csak hétköznapi módon odaköszönsz, vasárnap a szentmisén megmondják apádnak, milyen pökhendi, nagyképű lett a leányka Kolozsváron.
(Ajánlott megkérdezni, az üdvözölttől, hogy érzi magát, és az összes családtagjának hogylétét is alaposan érdemes megérdeklődni)
Cselekmény:
Kocsmázás.
Mentalitás: 
Nem lehet lányoknak csak úgy alkoholt inni, mert az is hogy néz már ki? A nő igyon "szukkot" (!!!) vagy vizet. 
Cselekmény:
Nem hétköznapi megállapítás.
Mentalitás:
- Fiam neked is visszeres már a lábad?
- Nem nagyi, az egy nonfiguratív tetkó.
Na kérdem én, mi közöm ehhez az egész felhajtáshoz, ami az életem???!

A bejegyzés trackback címe:

https://zabothegyezo.blog.hu/api/trackback/id/tr694861147

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása